Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Google Chrome RAM : Βρέθηκε ο τρόπος για να μην καταναλώνει τόση RAM επιτέλους

  • από

Ο Chrome browser της Google είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που δεν προκαλεί απαραίτητα έκπληξη, πόσο μάλλον όταν υποστηρίζει πλήθος χαρακτηριστικών, ένα ολόκληρο οικοσύστημα extensions και είναι και αρκετά γρήγορος. Ωστόσο, δεν παύουν και οι στιγμές, που αυτός μπορεί να καταναλώνει σημαντικούς πόρους και ιδίως RAM.

Google-Chrome-RAM

Μια τέτοια συμπεριφορά επιβραδύνει σημαντικά την εμπειρία ιδίως σε παλαιότερα συστήματα που δεν έχουν τόσο πολύ RAM. Όσο περισσότερα tabs ανοίγεις, τόσο περισσότερους πόρους συστήματος θα χρησιμοποιήσει ο Chrome. Και δυστυχώς, κάποιες φορές μπορούμε να οδηγηθούμε σε crashes και ως εκ τούτου σε απώλεια δεδομένων.

Η Google εξηγεί στην επίσημη ιστοσελίδα της πως ακριβώς θα διορθώσει το πρόβλημα αυτό. Ειδικότερα, θα χρησιμοποιήσει ένα χαρακτηριστικό που αποκαλείται Terminate Process για να επιτρέψει στους χρήστες να μπορέσουν να κάνουν recover τη μνήμη που ο Chrome χρησιμοποίησε πολύ πιο γρήγορα.
Το κλείσιμο των tabs ή ολόκληρου του browser όταν το σύστημα επιβραδύνεται σημαντικά, ίσως προβεί στην απελευθέρωση RAM αμέσως. Αλλά το fix που θα διαθέσει πολύ σύντομα η Google θα εμποδίσει αυτού του είδους τη συμπεριφορά και θα μειώσει τον αριθμό των crashes. Το TerminateProcess είναι ένα Windows feature που λέει σε ένα πρόγραμμα να τερματίσει όλα τα processes και τα threads και αμέσως να προβεί στην απελευθέρωση των rsources.

Μόλις, υλοποιηθεί το χαρακτηριστικό, το fix θα διορθώσει τις συνολικές επιδόσεις των Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα τους πόρους του συστήματος.

 

Πηγή: techmaniacs.gr