Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Apple: Τέλος εποχής για το iTunes

  • από

Το τέλος του iTunes, μετά από 18 χρόνια, ανακοίνωσε η Apple στο ετήσιο συνέδριο των developers.

Ειδικότερα, η εταιρεία σκοπεύει να διασπάσει την εφαρμογή σε τρεις υπηρεσίες που θα παρέχουν podcasts, τηλεοπτικά προγράμματα και μουσική.

Η ενημέρωση θα τεθεί σε ισχύ με την έκδοση λογισμικού macOS 10.15, σύμφωνα με το theverge.com.

Οι τρεις καινούργιες εφαρμογές θα περιέχουν μπάρες ρυθμίσεων και καθαρά μενού που θα διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών, σε αντίθεση με το iTunes, που ήταν δύσχρηστο.

Η εφαρμογή βοήθησε στην καθιέρωση της εποχής του iPod και ήταν ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους αποθήκευσης μουσικής, ωστόσο το iTunes έγινε ολοένα και πιο αργό, καθώς η Apple προσέθετε όλο και περισσότερες λειτουργίες στην εφαρμογή.

Πλέον, το Apple Music θα εστιάζει στην μουσική, προσφέροντας στοχευμένες συστάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών.

Αντίστοιχα, το Apple TV θα είναι το όχημα μέσω του οποίου ο αμερικανικός κολοσσός θα προσφέρει τις δικές του τηλεοπτικές παραγωγές.

Η εταιρεία αναμένεται να δαπανήσει φέτος περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια με σκοπό τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου που ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί τις ήδη εδραιωμένες στο τηλεοπτικό κοινό υπηρεσίες των Netflix, Hulu και Amazon.

Πηγή: https://www.cnn.gr/tech/story/179331/apple-telos-epoxis-gia-to-itunes